♫ Władca Pierścieni: Dwie Wieże

• Strona:
  • 1

Shift+1

• użytkownik

#1 2009-09-10 23:08

Witam!

Bardzo mi zależy na soundtrack'u z w/w tytułu, a tak dokładniej to ze sceny z Aragorn'em i Theoden'em, pośrednio także Gimli:

-jak Aragorn przypomina sobie słowa Gandalf'a - "wypatrujcie mnie piątego dnia o świcie, o brzasku patrzcie na wschód"
-Theoden - "Tak, tak" ... "Niech zabrzmi róg Helma Młota w Jarze.... ten jeden, ostatni raz."
-Gimli - "Tak"
-Theoden do Aragorna - "Wybiła godzina, w której razem chwycimy za miecz" i po tych słowach jest fragment utworu, na którym mi bardzo zależy

Udało mi się znaleźć fragment owego tytułu (niestety jest to parodia; jednak mam nadzieję, że nieco rozjaśni sprawę), zakąsek melodii znajduje się dokładnie pod sam koniec - od 9:52 do końca.

Prosiłbym o podanie tytułu lub podrzucenie bezpośrednio linka.

Z góry wielkie dzięki za pomoc!!smile

quot homines, tot sententiae yikes
Oceń wiadomość: 1Tak 0Nie

Muzyka z reklam
i piosenki też

2009-09-10 23:08

huviretkiona

huviretki+1115

• morderator
  • Miejscowość: Suomi
  • Serwis

#2 2009-09-10 23:33

Piosenki z filmu:

"Gollum's Song"
Performed by Emiliana Torrini

"Evenstar"
Performed by Isabel Bayrakdarian, soprano

"Breath of Life"
Performed by Sheila Chandra

"Isengard Unleashed"
Performed by Elizabeth Fraser & Ben Del Maestro

"Farewell to Lorien"
Performed by Hilary Summers

Natomiast jeśli chodzi o utwory skomponowane do filmu przez Howarda Shore'a,
to  fragmenty do przesłuchania są tu: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ … tmoviedat/

Ostatnio edytowany przez huviretki (2009-09-10 23:34)

Żebranie o plusy w stopce to żenada. wink Kulturalni userzy po prostu je dają. :]
Popieram to i to.
Dlaczego nikt tego nie czyta?
Jeśli nie działają linki do moich plików na wrzucie, proszę o kontakt na maila.

Shift

Shift+1

• użytkownik

#3 2009-09-11 15:18

huviretki napisał:

"Isengard Unleashed"
Performed by Elizabeth Fraser & Ben Del Maestro

Tak! To jest to:D

Dla zainteresowanych podaje utwór z wrzuta.pl (2:59 - 3:16)

Szczególne ukłony podziękowania dla huviretki - bez Twojej pomocy pewno do teraz bym jeszcze szukał tego po necie;)

Oceń wiadomość: 0Tak 0Nie

huviretkiona

huviretki+1115

• morderator
  • Miejscowość: Suomi
  • Serwis

#4 2009-09-11 18:39

Jak to mówią "niezamaco" wink
Elizabeth Fraser bardzo zapada w pamięć ze swoimi wokalizami. wink

Żebranie o plusy w stopce to żenada. wink Kulturalni userzy po prostu je dają. :]
Popieram to i to.
Dlaczego nikt tego nie czyta?
Jeśli nie działają linki do moich plików na wrzucie, proszę o kontakt na maila.

xxx

• gość

#5 2009-09-13 00:49

Swoją drogą, najbardziej poprawnie należy podać tytuł "The last March of the Ents". "Isengard Unleashed" jest połączeniem kilku utworów z powodu przeskoków (scen) między różnymi miejscami.

Shift

Shift+1

• użytkownik

#6 2009-09-19 10:08

xxx napisał:

Swoją drogą, najbardziej poprawnie należy podać tytuł "The last March of the Ents". "Isengard Unleashed" jest połączeniem kilku utworów z powodu przeskoków (scen) między różnymi miejscami.

Prawda, prawda.... tylko to trochę dziwne bo słuchałem (a na to wygląda, że prawie) wszystkich soundtrack'ów z Dwóch Wież, a ten kawałek musiał mi najwidoczniej jakoś umknąć hmm
Jednakże dzięki wielkie za pomoc! Utwór rewelacja!!! big_smile

xxx

• gość

#7 2009-09-19 12:39

Utwór "The last March of the Ents" jak i wiele innych pochodzi z Lord of the Rings: The Complete Recordings smile

Iśka

• gość

#8 2010-07-28 10:59

Szukam piosenki, którą Eówina śpiewa na pogrzebie swojego kuzyna. Ten fragment jest chyba tylko w wersji reżyserskiej filmu, ale bardzo zależy mi na znalezieniu go. prosiła bym o padanie tytułu utworu bądź linku.
Z góry dziękuje.

xxx

• gość

#9 2010-07-29 09:24

Iśka - "Theoden King" ale sam śpiew zajmuje tylko jakieś 35 sekund.

kondor

• gość

#10 2011-04-29 20:21

to chyba to

Azja_gr13

Azja_gr13+3

#11 2011-04-29 22:57

Jak chcesz soundtrack to wpisz w googlach AzjaLadyOfForest chomikuj i w muzyce filmowej znajdziesz folder z wp:)

Zapraszam na mojego chomika AzjaLadyOfForest.
  • Strona:
  • 1
Dodaj odpowiedź
Minęło 287 dni od ostatniej odpowiedzi w tym temacie. Musisz być zalogowanym aby dodać odpowiedź.
Rejestracja. Masz konto na Facebooku?
Podobne tematy [TVN] Władca Pierścieni: trylogia styczeń i luty 2012, Wasz Top 10, ROZRYWKA!!!!!!!!!!, Smutne piosenki, Filmy, które możecie oglądać nawet 100 razy, Ulubione filmy, Z jakich filmów ta muzyka?, [TVN] Filmy na styczeń 2012, Shrek Trzeci, Władca Pierścieni,
Popularne słowa kluczowe: muzyka z władcy pierścieni, władca pierścieni dwie wieże muzyka, władca pierścieni dwie wieże piosenka, gandalf wypatrujcie mnie, lotr drużyna pierścienia muzyka, muzyka dwie wieze, muzyka władca pierścieni, muzyka władca pierścieni dwie wieże, muzyka z filmu wladca pierscieni, muzyka z filmu władca pierścieni, muzyka z wladcy pierscieni, muzyka z władcy pierścieni dwie wieze, muzyka z władcy pierścieni dwie wieże, niech zabrzmi róg helma młota, pioenka z włatcy piersicieni 2, piosenka o władcach pierścieni, piosenkaz filmu wladca pierscieni, piosenki z władcy pierścieni, wladca pierscieni piosenki, wladca piwerscieni dwie weize soundrak