dodaj pytanie +bez rejestracji
Witam!
Bardzo mi zależy na soundtrack'u z w/w tytułu, a tak dokładniej to ze sceny z Aragorn'em i Theoden'em, pośrednio także Gimli:
-jak Aragorn przypomina sobie słowa Gandalf'a - "wypatrujcie mnie piątego dnia o świcie, o brzasku patrzcie na wschód"
-Theoden - "Tak, tak" ... "Niech zabrzmi róg Helma Młota w Jarze.... ten jeden, ostatni raz."
-Gimli - "Tak"
-Theoden do Aragorna - "Wybiła godzina, w której razem chwycimy za miecz" i po tych słowach jest fragment utworu, na którym mi bardzo zależy
Udało mi się znaleźć fragment owego tytułu (niestety jest to parodia; jednak mam nadzieję, że nieco rozjaśni sprawę), zakąsek melodii znajduje się dokładnie pod sam koniec - od 9:52 do końca.

Prosiłbym o podanie tytułu lub podrzucenie bezpośrednio linka.
Z góry wielkie dzięki za pomoc!!![]()
Piosenki z filmu:
"Gollum's Song"
Performed by Emiliana Torrini
"Evenstar"
Performed by Isabel Bayrakdarian, soprano
"Breath of Life"
Performed by Sheila Chandra
"Isengard Unleashed"
Performed by Elizabeth Fraser & Ben Del Maestro
"Farewell to Lorien"
Performed by Hilary Summers
Natomiast jeśli chodzi o utwory skomponowane do filmu przez Howarda Shore'a,
to fragmenty do przesłuchania są tu: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ … tmoviedat/
Ostatnio edytowany przez huviretki (2009-09-10 23:34)
huviretki napisał:
"Isengard Unleashed"
Performed by Elizabeth Fraser & Ben Del Maestro
Tak! To jest to:D
Dla zainteresowanych podaje utwór z wrzuta.pl (2:59 - 3:16)
Szczególne ukłony podziękowania dla huviretki - bez Twojej pomocy pewno do teraz bym jeszcze szukał tego po necie;)
Jak to mówią "niezamaco"
Elizabeth Fraser bardzo zapada w pamięć ze swoimi wokalizami. ![]()
Swoją drogą, najbardziej poprawnie należy podać tytuł "The last March of the Ents". "Isengard Unleashed" jest połączeniem kilku utworów z powodu przeskoków (scen) między różnymi miejscami.
xxx napisał:
Swoją drogą, najbardziej poprawnie należy podać tytuł "The last March of the Ents". "Isengard Unleashed" jest połączeniem kilku utworów z powodu przeskoków (scen) między różnymi miejscami.
Prawda, prawda.... tylko to trochę dziwne bo słuchałem (a na to wygląda, że prawie) wszystkich soundtrack'ów z Dwóch Wież, a ten kawałek musiał mi najwidoczniej jakoś umknąć ![]()
Jednakże dzięki wielkie za pomoc! Utwór rewelacja!!! ![]()
Utwór "The last March of the Ents" jak i wiele innych pochodzi z Lord of the Rings: The Complete Recordings ![]()
Szukam piosenki, którą Eówina śpiewa na pogrzebie swojego kuzyna. Ten fragment jest chyba tylko w wersji reżyserskiej filmu, ale bardzo zależy mi na znalezieniu go. prosiła bym o padanie tytułu utworu bądź linku.
Z góry dziękuje.
Iśka - "Theoden King" ale sam śpiew zajmuje tylko jakieś 35 sekund.
Jak chcesz soundtrack to wpisz w googlach AzjaLadyOfForest chomikuj i w muzyce filmowej znajdziesz folder z wp:)
[ Wygenerowano w 0.044 sec, liczba zapytań do bazy danych: 10 ]