UWAGA!
Minęło 592 dni od ostatniej odpowiedzi w tym temacie. Może być już ciut przeterminowany ;)

♫ "Co autor miał na myśli " czyli o czym ta piosenka ?

• Strona:
  • 1

cobros17+86

• vip

#1 2010-06-28 19:30

witam założyłem ten temat po to abyśmy wspólnie mogli rozszyfrowywać znaczenie tekstów piosenek

dziś na "warsztacie "mam piosenkę "Jolka Jolka" Budki Suflera

każdy ją zna ale ale czy wie o czym jest ?

Co znaczą zwroty

"Z autobusem Arabów zdradziła go"  dlaczego Arabowie a nie np Polacy i ten autobus smilesmile
czy np "Plaża szły zakonnice" skąd tam akurat zakonnice ?

czy w końcu "W wielkiej żyliśmy wannie i rzadko tak wypełzaliśmy na suchy ląd"
( to można uznać za metaforę)

może wy mi pomożecie bo moja świadomość jest zbyt "ciasna" aby w pełni pojąć ten utwór:)smile

ps jakby ktoś też miał taki problem to piszcie może wspólnie rozgryziemy "co autor miał na myśli"?smilesmile

Vip ma zawsze rację  - no chyba że administrator lub moderator  mówi inaczej big_smile
"Choćbyś nie wiadomo jak starał się coś zrobić, Chuck Norris zrobi to lepiej, szybciej i taniej. " cool cool
"Piosenki osobiste" http://muzykazreklam.pl/t21518.html/ Zapraszam
Oceń wiadomość: 0Tak 0Nie

Muzyka z reklam
i piosenki też

2010-06-28 19:30

Bloodwayne

Bloodwayne+54

• wymiatacz
  • Miejscowość: Somewhere
  • Vizyer

#2 2010-06-28 22:30

bo było do rymu?

Oceń wiadomość: 0Tak 0Nie
  • Strona:
  • 1
Dodaj odpowiedź
Minęło 592 dni od ostatniej odpowiedzi w tym temacie. Musisz być zalogowanym aby dodać odpowiedź.
Rejestracja. Masz konto na Facebooku?
Podobne tematy Wyścig z czasem / In Time, Piosenki Men at work tłumaczenie, [TVP2] Magazyn Auto, Tymbark - multiwitamina, Hortex - świat z owoców, Mam talent, Przyjaciele / Friends, Axa ubezpiecznia, [Polsat] Must Be The Music, Biżuteria Apart,
Popularne słowa kluczowe: o czym jest piosenka boso, o czym jest piosenka jolka jolka, o czym jest teledysk kryzys, co autor mial na mysli przez ta piosenke, czy są piosenki o trzydziestolatkach?, dotyk tekst o czym jest piosenka, jeremy o czym jest piosenka, jolka jolka interpretacja słów, jolka jolka o czym ta piosenka, jolka jolka oczym to, o czym jest fristajlo piosenka, o czym jest piosenka, o czym jest piosenka adele, o czym jest piosenka angie, o czym jest piosenka autobiografia, o czym jest piosenka baku baku?, o czym jest piosenka budki suflera jolka jolka, o czym jest piosenka czambalimbe, o czym jest piosenka grubsona naturalnie, o czym jest piosenka i do