dodaj pytanie +bez rejestracji
Szukam bezskutecznie pewnych piosenek. Na pewno ktoś z was będzie to znał więc krótko je opiszę, i mam nadzieję że mi pomożecie.
1 piosenka : akcja teledysku rozgrywała się najprawdopodobniej w miejscu walk sumo. Wokalista stał w jednym kącie, z wyglądu szczupły, w okularach. W przeciwległym kącie szykował się do walki potężny zawodnik sumo.Wokalista w zwrotce śpiewał prześmiewczym, piskliwym, cienkim głosem. W refrenie krzyczał mniej więcej : " chodź i dowal mi (?), chodź i kopnij mnie (?) czy coś w tym stylu. Utwór był śpiewany po angielsku. Po refrenie wchodziła szybka, gwałtowna gitara. Całość była trochę śmieszna. Nie wiem z którego roku pochodzi ten utwór ale słyszałam go w 2003 albo 2004 roku. Była to dość popularna piosenka, osobiście słyszałam ją na jakimś programie w tvn prezentującym teledyski. Dosyć charakterystyczna. Było tam jak już powiedziałam zdanie : Come on and kick me ", chyba że coś przekręcam.
2 piosenka : bardzo słynny utwór, niezbyt ambitny, taka popowa, prosta piosenka. Pewnie leci w radiu ale ja już od dawna przerzuciłam się na słuchanie z netu. W refrenie powtarza się : Na, na, na,na ,na ( dokładnie pięć razy) potem następują jakieś słowa których nie pamiętam. Śpiewa ją zespół składający się chyba z dwóch kobiet i dwóch mężczyzn. Na teledysku z tego co pamiętam ścigają się samochody, najpierw małe , zabawkowe samochodziki, a potem prawdziwe, chyba że źle zapamiętałam.
3 piosenka : wokalista w tym utworze z tego co pamiętam wychwala Kraków, śpiewa "Kraków jest jak raj, Kraków jest jak heroina".W tle słychać zgrzytliwe gitary, utwór bardzo wolny, facet który śpiewa ma chrypę. Styl muzyki : coś jakby noise rock.
Na pewno ktoś z was musi znać te piosenki. Szczególnie zależy mi na pierwszej i trzeciej.
1.Weezer - Hash Pipe
2.Zmiana pomysłu
Kaiser Chiefs - Na Na Na Na Naa ? Tu nie wiem, zgaduję ![]()
EDYTA:
3.Olaf Deriglasoff - Crack Off ??
Ostatnio edytowany przez Papier (2010-07-16 16:00)

O tak, właśnie o to mi chodziło. Weezer i Deriglasoff świetne, tyle czasu tego szukałam. Ta druga piosenka to nie Kaiser chiefs ale to nie szkodzi, znajdę ją bo jest bardzo popularna. Taka typowo komercyjna.
Tak to ta piosenka, dzięki wam.
[ Wygenerowano w 0.130 sec, liczba zapytań do bazy danych: 9 ]