UWAGA!
Minęło 556 dni od ostatniej odpowiedzi w tym temacie. Może być już ciut przeterminowany ;)

♫ Piosenka w rytmie piosenki "Oddział już zamknięty jest"

• Strona:
  • 1

cobros17+124

• vip

#1 2010-11-10 15:34

słucham ja sobie niedawno radia i słyszę charakterystyczny rytm "Oddziału zamkniętego "
(zdziwiłem się bo to zagraniczne radio ) słucham dalej a tu jakiś gość po angielsku
"one two (coś tam Motorway" wszystko w rytm dobrze znanej mi piosenki
Moje pytania
Jaka to piosenka ?
Czy to cower czy plagiat?
Czy o tym wiedzieliście ( wiem to głupie pewnie każdy o tym wie tylko ja taki nie doimformowany winkwinkwink

Vip ma zawsze rację  - no chyba że administrator lub moderator  mówi inaczej big_smile
NIECH CHUCK BĘDZIE Z TOBĄ -A NIE PRZECIWKO TOBIE cool
"Piosenki osobiste" http://muzykazreklam.pl/t21518.html/ Zapraszam
Oceń wiadomość: 0Tak 0Nie

Muzyka z reklam
i piosenki też

2010-11-10 15:34

huviretkiona

huviretki+1407

• morderator
  • Miejscowość: Suomi
  • Serwis

#2 2010-11-10 15:46

O to chodzi? Bardzo, ale to BARDZO podobne... hmm

Tom Robinson Band - 2 4 6 8 Motorway

Znalazłam jakiś fragment dyskusji na forum o  muzyce z lat 80: http://www.forum.80s.pl/viewtopic.php?t … ;start=150. Wygląda na to, że to cover. Ale z drugiej strony ktoś napisał, że: "Jakieś 10 lat temu OZ ponownie nagrał ta piosenkę prawie całkowicie zmieniając linię melodyczną." Więc sama nie wiem. big_smile

Ostatnio edytowany przez huviretki (2010-11-10 15:53)

Żebranie o plusy w stopce to żenada. wink Kulturalni userzy po prostu je dają. :]
Popieram to i to.
Dlaczego nikt tego nie czyta?
Jeśli nie działają linki do moich plików na wrzucie, proszę o kontakt na maila.
Oceń wiadomość: 1Tak 0Nie

cobros17on

cobros17+124

• vip

#3 2010-11-12 10:03

o to to dzięki

no nie wiem ale sama przyznasz że to trochę dziwne takie podobieństwo , mam nadzieje że to jednak cover bo bym do chłopaków szacunek stracił

PS a forum znam bardzo fajne wiele ciekawostek można się tam dowiedzieć winkwink

Vip ma zawsze rację  - no chyba że administrator lub moderator  mówi inaczej big_smile
NIECH CHUCK BĘDZIE Z TOBĄ -A NIE PRZECIWKO TOBIE cool
"Piosenki osobiste" http://muzykazreklam.pl/t21518.html/ Zapraszam
Oceń wiadomość: 0Tak 0Nie
  • Strona:
  • 1
Statystyki tematu "Piosenka w rytmie piosenki "Oddział już zamknięty jest"": ocena 10 na 10, liczba ocen: 3, wyświetleń 1092
Dodaj odpowiedź
Minęło 556 dni od ostatniej odpowiedzi w tym temacie. Musisz być zalogowanym aby dodać odpowiedź.
Rejestracja. Masz konto na Facebooku?
Podobne tematy Hetman Harley Z czego jest muzyka do tego utworu ?, To ja złodziej, Bank Millenium: mniej niż zero, Najlepsza muzyka filmowa, tytuły świetnych, WOLNYCH i niezapomnianach piosenek POLSKICH, Wspomnień czar - lata 80 w polskiej i światowej muzyce., Green Hornet, Piosenki o Policjantach, Piosenka z lat 90, Wilk i Zając,
Popularne słowa kluczowe: oddział już zamknięty jest, oddzial juz zamkniety jest covers, oddzial juz zamkniety jest english, oddzial już zamknięty jest cover, oddzial zamkniety oddzial juz zamkniety jest cover, oddział juz zamkniety jest, oddział juz zamknięty jest, oddział już zamknięty jest :), oddział zamknięty oddział już zamknięty jest cover