♫ Piosenki osobiste, ważne dla was szczególnie

cobros17+125

• vip

#1 2011-09-22 17:43

Witam nastała moda na naszym forum na "tematy autorskie " (i bardzo dobrze moim zdaniem każdy może się wyrazić smilesmile )

Chłopaki sobie radzą bardzo dobrze i z tego co ostatnio widziałem to nawet nasz Szef się przyłączył big_smile

No to czas na mnie (a co ja też "chcę się sprzedać artystycznie " big_smilebig_smile jak to śpiewał pewien znany Franciszek w 1 ze swoich piosenek big_smile )

Ale chcę do tego tematu głównie was zaprosić .
A więc w skrócie o co chodzi jak wiadomo muzyka towarzyszy człowiekowi w różnych momentach życia ( bawi wzrusza przypomina różne momenty z życia )
Chcę abyśmy (ja też oczywiście będę uczestniczyć w tym temacie ) w tym temacie zamieszczali takie "nasze " piosenki nie muszą to być hity ani polskie ani światowe mają być nasze smilesmile

Ja zacznę pierwszą taką moją piosenką jest piosenka

Coldplay - Fix You
ta piosenka mnie "burzy " i potem "buduje " przewartościowuje mój świat słucham  jej gdy mi zle i uwaga  !!! płaczę smilesmile

tak tak nie ma co się śmiać ja nie często płaczę big_smile

Dobra kończę już za dużo napisałem (wezmiecie mnie za mięczaka i już nie będziecie ze mną gadać big_smile

Dobra mam nadzieję że zrozumieliście moją idee tematu i się to jakoś rozwinie
Trzymajcie się
Pozdrawiam smile

Ostatnio edytowany przez cobros17 (2011-09-22 17:44)

Vip ma zawsze rację  - no chyba że administrator lub moderator  mówi inaczej big_smile
NIECH CHUCK BĘDZIE Z TOBĄ -A NIE PRZECIWKO TOBIE cool
"Piosenki osobiste" http://muzykazreklam.pl/t21518.html/ Zapraszam
Oceń wiadomość: 0Tak 0Nie

Muzyka z reklam
i piosenki też

2011-09-22 17:43

karo69on

karo69+315

• vip
  • Miejscowość: pomorze

#2 2011-09-22 18:05

CORBOS17 temat zeje....ście trafiony smile Brakowało takiego wink
moim takim jednym z pierwszych "osobistych" kawałków był bardzo stary song: Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety i lata '80-te. Czas kiedy były dwa programy telewizyjne, a jedyna rozrywka to radiowa "TRÓJKA" i niezapomniana lista przebojów Marka Niedźwieckiego smile pamiętam jak dziś, kiedy miałem jakieś radyjko na bateryjki "paluszki" i całymi dniami się tylko tego słuchało, a kiedy bodajże przychodził piątek wieczór, to totalny szok muzyczny przeżywałem smile od 20-tej do 22.00 to był MÓJ CZAS smile i muzyki smile te czasy były super smile

następny kawałek który zapadł mi szczególnie w pamięć to ( i to różni się z tym, co wcześniej słuchałem ) DJ Bobo - Respect Yourself i cały rok 1997 smile (dużo miłego w tym czasie przeżyłem smile)

to tak na początek ....
Corbos17 pozdrawiam smile

LE MONDE EST Á NOUS

ewciaona

• +4
  • stały bywalec
  • Miejscowość: Nibylandia xD

#3 2011-09-22 18:13

J.Lo - Let's get loud
Ta piosenka przypomina mi moje dzieciństwo i to jak bardzo lubiłam tańczyć do tego w kuchni;)
Celine Dion - I'm Alive
Ach,te podróże samochodem (jeszcze w foteliku)
J.Lo - Waiting for tonight
Zawsze słucham.Obowiazkowo w Sylwka.Przypomina mi...poprzednie sylwestry...xD

Oceń wiadomość: 1Tak 0Nie

cobros17on

cobros17+125

• vip

#4 2011-09-22 18:35

karo69 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety tak to klasyk każdy to chyba zna big_smilebig_smile Dzięki za miłe słowa co do tematu miałem go w planach już od dawna ale zawsze jakiś brak czasu strach że może za osobisty i się nie przyjmie ale pomyślałem "raz kozie wio " big_smilebig_smilebig_smile i jest

ewcia tobie też ogromne dzięki smilesmile

Zachęcam do dalszych wpisów ja mam jeszcze parę "kawałków " w mojej "magicznej sakiewce ale czekam na was big_smile

Mam nadzieję że temat się rozwinie

Pozdrawiam

Vip ma zawsze rację  - no chyba że administrator lub moderator  mówi inaczej big_smile

ewciaona

• +4
  • stały bywalec
  • Miejscowość: Nibylandia xD

#5 2011-09-22 19:12

No Angels - Still In love with you
Lubiłam słuchac jej jak siedziałam na schodach u cioci
Rihanna - S.O.S,Unfaithul;PCD - I Don't need a men;Nadya - Si loin de vous
Te poranne pobudki przy telewizorze ;pp
Amel Bent - Ma philospohie
Moja ukochana nr.1 w dzieciństwie!!!!

malagaaaa

malagaaaa+4

• stały bywalec

#6 2011-09-22 23:52

Moimi takimi 'osobistymi' piosenkami są :

1. Lifehouse-Everythhing

2. 3 Doors Down-When I'm Gone

3. Bryan Adams-(Everything I Do) I Do It For You

4. Requiem For A Dream ( Ta i Lifehouse-Everything sa jedynymi piosenkami, przy których dostaję wciąż dreszczy a słuchałam już ich wieeeeele razy. )

5. Nelly - Dilemma ft. Kelly Rowland

6. Delta Goodrem - Fragile

7. Mike Posner - Falling

Wydaje mi się że te piosenki, które tutaj podałam to zna ich dużo osób, ale dla mnie sa jakoś szczególne. Podałam je tutaj w kolejności losowej, tak jak sobie je przypominałam tongue Ale Zgadza się, Lifehouse- Everything jest moją najbardziej osobistą piosenką. smile

Mike

Mike+636

• morderator

#7 2011-09-23 02:26

cobros17 napisał:

Witam nastała moda na naszym forum na "tematy autorskie " (i bardzo dobrze moim zdaniem każdy może się wyrazić smilesmile )
Chłopaki sobie radzą bardzo dobrze i z tego co ostatnio widziałem to nawet nasz Szef się przyłączył big_smile

Cześć Cobros!
Ja tylko chciałem "rozruszać" dolne stany forum! big_smile big_smile big_smile
A co do tematu...Ciekawy, ciekawy...Gratuluję szczerości,
wymagało to od Ciebie zapewne odwagi.
A wrażliwości wstydzić się nie musisz.

Jak tak sobie pomyślałem o tym temacie,
to przez fakt, że muzyka towarzyszy mi "od zawsze", to mam bardzo
dużo tego typu utworów. Oczywiście nie będę ich wszystkich wrzucał,
bo niektóre są "tylko moje" tongue, i za dużo by tego było. wink
Ale zarzucę dwoma:

Kult - "6 Lat Później"

Marillion - "Kayleigh"

To tak...

Ostatnio edytowany przez Mike (2011-09-23 03:51)

"This is a snake skin jacket. 
And for me, it's a symbol of my individuality and my belief in personal freedom"

cobros17on

cobros17+125

• vip

#8 2011-09-23 11:24

Mike napisał:

cobros17 napisał:

Cześć Cobros!
Ja tylko chciałem "rozruszać" dolne stany forum! big_smile big_smile big_smile
A co do tematu...Ciekawy, ciekawy...Gratuluję szczerości,
wymagało to od Ciebie zapewne odwagi.
A wrażliwości wstydzić się nie musisz.
.

@ Mike a czy ja coś mam ci za złe ? Nie wręcz przeciwnie big_smile Dodałeś mi odwagi (ty i karo69 ) bym też napisał coś od siebie
Ech a co do tej wrazliwości o której piszesz to kiedyś próbowałem z tym walczyć ,tak samo jak kiedyś próbowałem przekonać mój "organizm " do techno czy disco polo cóż nie wyszło toteż pogodziłem  się z tym co jest smile
Co do piosenek Mike to miejsca mamy dużo (dopóki Snap się nie wkurzy i mi tematu nie zamknie big_smilebig_smile) więc pisz ile chcesz no chyba że są to naprawdę "twoje " piosenki to nie zmuszam

@malagaaaa "Requiem For A Dream" chyba wiem o czym mówisz wink

Dzięki wam za odwagę za miłe słowa
Pozdrawiam cool

ps tak sobie myślę że powinienem znowu coś od siebie wrzucić a więc
będzie to kolejna "piosenka ratunkowa " taka która "głaszcze mnie po główce" gdy jest zle smilesmile

Mianowicie

Ostatnio edytowany przez cobros17 (2012-04-15 15:55)

huviretkiona

huviretki+1407

• morderator
  • Miejscowość: Suomi
  • Serwis

#9 2011-09-23 21:20

Queen + George Michael - Year of '39, ale tylko wykonanie z Freddie Mercury Tribute Concert.
Zresztą, cały koncert był niesamowity od początku do końca. smile

Żebranie o plusy w stopce to żenada. wink Kulturalni userzy po prostu je dają. :]
Popieram to i to.
Dlaczego nikt tego nie czyta?
Jeśli nie działają linki do moich plików na wrzucie, proszę o kontakt na maila.

cobros17on

cobros17+125

• vip

#10 2011-09-24 11:13

huviretki witaj cieszę się że postanowiłaś wypowiedzieć się w moim temacie smile

Co do piosenki to się bez bicia przyznam że tej  piosenki nie znałem ale masz rację jest świetna (przesłuchałem 2 razy i chyba jeszcze raz posłucham smilesmile )

dzięki że zdecydowałaś wypowiedzieć się w temacie ,każdy post jest dla mnie ważny ponieważ świadczy że temat coś jest jednak wart smilesmile

Zdaje sobię sprawę że to może być trochę trudne pisać o takich swoich osobistych piosenkach ale pragne zapewnić że nie wymagam od was takiej szczerości do jakiej ja posunąłem się w 1 poście big_smilebig_smile więc jeśli chcecie o czymś napisać to piszcie bez strachu smile

Dobra teraz ja będzie o piosence którą kiedyś kiedyś usłyszałem w jakimś radiu potem "obijałem " się z nią po internecie aż trafiłem tu na to forum i właśnie koleżanka huviretki pomogła mi ją znalezć (huvi pamiętasz wink )

to piosenka (czekajcie bo zapomniałem tytułu zawsze zapominam big_smilebig_smile )
mam :
Clouseau - Close Encounters

eh ta piosenka zawsze będzie w "top ten " moich utworów
choć pewnie w mojej pamięci zawsze pozostanie jako "Dont cry now " smilesmile

Pozdrawiam cool

Ostatnio edytowany przez cobros17 (2011-09-24 11:18)

huviretkiona

huviretki+1407

• morderator
  • Miejscowość: Suomi
  • Serwis

#11 2011-09-24 11:48

Pamiętam! big_smile

Fajna piosenka, szkoda, że poza nią i jeszcze jedną (bodajże Anna, czy jakoś tak) Clouseau nie wylansowali więcej takich.
Ten utwór zawsze kojarzy mi się z jakąś składanką Kuschel Rock, którą sobie nagrałam na kasetę i na tej samej składance (albo tylko na mojej kasecie) była jeszcze Ten Sharp - You. Ten Sharp też jakoś szybko zniknęli. Tym bardziej zawsze z przyjemnością oglądam teledysk do tego utworu:

Żebranie o plusy w stopce to żenada. wink Kulturalni userzy po prostu je dają. :]
Popieram to i to.
Dlaczego nikt tego nie czyta?
Jeśli nie działają linki do moich plików na wrzucie, proszę o kontakt na maila.

cobros17on

cobros17+125

• vip

#12 2011-09-24 13:00

Kuschel Rock to już historyczna składanka huvi wink mój kolega nawet twierdzi że to jego "muzyczna biblia "smilesmile ja sam miałem zakusy by ją sobie skompletować całą oryginalną na kasetach ale zarzuciłem ten pomysł . Po pierwsze koszty ,po drugie dostępność po trzecie nie mam aż takiej wytrwałości big_smilebig_smile

co do Ten Sharp - You nie znam ale z chęcią się "zapoznam" big_smile

Co do Clouseau  to nie wiedziałem że była jakaś "Anna"big_smile dzięki za informację

Pozdrawiam cool

Nie to to ? niemożliwe! big_smilebig_smile okazuje się że znam  Ten Sharp - You i nawet o tym nie wiedziałem no proszę proszę ile to się człowiek może dowiedzieć smilesmile

Ostatnio edytowany przez cobros17 (2011-09-24 13:04)

Wrednica27ona

Wrednica27+125

• vip

#13 2011-09-26 20:18

To ja dorzucę swoje trzy grosze big_smile mam sentyment do tych utworów :

Peter Gabriel & Kate Bush -Don't Give Up

Nara - E S  Posthumus

My Skin - Natalie Merchant

Julee Cruise - Falling

Sarah Mclachlan - Angel

Oceń wiadomość: 2Tak 0Nie

cobros17on

cobros17+125

• vip

#14 2011-09-27 10:59

@Wrednica27 wiesz że  piosenka Peter Gabriel & Kate Bush -Don't Give Up też jest na mojej liście "osobistych piosenek " tz "ratunkowych " smile z samego tytułu można wywnioskować że doskonale się do tego nadaje

dzięki za wpis + oczywiście się należy smile

ps ja dorzucę coś jak będę miał więcej czasu smile

Pozdrawiam cool

Ostatnio edytowany przez cobros17 (2011-09-27 11:00)

Wrednica27ona

Wrednica27+125

• vip

#15 2011-09-27 16:30

cobros17 napisał:

@Wrednica27 wiesz że  piosenka Peter Gabriel & Kate Bush -Don't Give Up też jest na mojej liście "osobistych piosenek " tz "ratunkowych " smile z samego tytułu można wywnioskować że doskonale się do tego nadaje

dzięki za wpis + oczywiście się należy smile

ps ja dorzucę coś jak będę miał więcej czasu smile

Pozdrawiam cool

Nie ma za co dziękować naprawdę bardzo fajny wątek big_smile
Wczoraj zapomniałam wspomnieć o piosence, która pomaga mi zawsze, kiedy jestem bardzo przygnębiona
Metallica - Nothing Else Matters

I choć preferuję nieco łagodniejszą muzę ta nuta zawsze będzie dla mnie ważna
Pozdrawiam smile

cobros17on

cobros17+125

• vip

#16 2011-09-28 13:57

@Wrednica27 Czy ty mi czytasz w myślach?smilesmile o Metalice też bym miał sporo do napisania oj sporo big_smilebig_smile

Ale nie dziś. Dziś będzie o piosence zupełnie innej ,nie będzie już smęcenia big_smilebig_smile ( przynajmniej w tym poście wink

Porównał bym ją do piosenki Louis Armstrong What A Wonderful World tą piosenką jest

Colin Hay - Beautiful World może ktoś mnie teraz wziąść za heretyka że porównałem te 2 piosenki ale dla mnie są one podobne ,niosą podobne przesłanie . Że mimo tego całego zła jakie jest na świecie świat jest piękny tylko trzeba umieć to dostrzec smile

Pozdrawiam cool

Wrednica27ona

Wrednica27+125

• vip

#17 2011-09-28 18:01

Hmm tak mi się jakoś na sentymenty zebrało kiedy byłam małą dziewczynką w Tv leciał : Robin z Sherwood w roli tytułowej Michael Praed smile I choć sam serial pamiętam jak przez mgłę to wciąż mi w głowie pobrzmiewa cudowny temat główny :

Oraz ten przepiękny kawałek

Jednym słowem genialna , ponadczasowa muzyka smile

cobros17on

cobros17+125

• vip

#18 2011-09-30 11:22

Witam smile

Dziś będzie o piosence ważnej dla mnie szczególnie hmm jak to powiedzieć "epickiej " (wiem wiem to za duże słowo może ale niech będzie smile )

ta piosenka to "Dust in The Wind " Scorpions (wiem wiem że piosenka nie jest Scorpionsów tylko Kansas smile ) ale to jeden z niewielu coverów które wolę od oryginału .

Choć szczerze mówiąc przez większość życia nawet nie wiedziałem że wersja Scorpions to cover big_smile i już chyba zawsze tę piosenkę będę utożsamiał z charakterystycznym wokalem Klaua Meine smile

ale do meritum najbardziej lubianą wersją tej piosenki dla mnie jest wersja akustyczna (choć poprzednia też była bardzo ok smile

ale ta orkiestra szczególnie wiolonczela dodaje smaczku

cóż więcej trzeba
" All we are is dust in the wind"

Pozdrawiam cool

kami9lon

kami9l+6

• stały bywalec
  • Miejscowość: Łódź

#19 2011-10-01 22:30

Taka znana piosenka ale osobista dla mnie.

Ostatnio edytowany przez kami9l (2011-10-01 22:32)

Daj każdemu dniu szansę stania się najlepszym w twoim życiu.

cobros17on

cobros17+125

• vip

#20 2011-10-03 14:25

kami9l napisał:

Taka znana piosenka ale osobista dla mnie.

no piosenka dość znana ale bardzo ładna (mnie się podoba smile )  mnie zawsze intrygował teledysk (zastanawiałem się czy on tak na prawdziwym mrozie się rozbiera big_smile

Dzisiaj w naszej podróży po "piosenkach osobistych" koleżki cobrosa17 zagłębimy się trochę w seriale (konkretnie 1 serial ) będzie to ukochany i ubóstwiany prze zemnie Moonlighting 

Czyli posługując się pokracznym polskim tłumaczeniem "Na wariackich papierach " (kto to wymyślił nie wiem big_smile )

Ale zapytacie "Co ma wspólnego jakiś tam serial z piosenkami ?

Otóż ten serial ma czołówkę ale nie taką zwykłą czołówkę to jedna z piękniejszych piosenek jakie znam (a znam ich wiele big_smilebig_smile )

mianowicie jest to Al Jarreau - Moonlighting

zawsze kiedy to słyszę przypominają mi się wygłupy Willisa (jeszcze z przed czasów "motherfucker a " big_smilebig_smile ) i jakoś tak cieplej na sercu mi się robi smile

ech już nie robią TAKICH seriali dobra kończę

Pozdrawiam cool

ps 2 wersja bo ta podana wyżej jest z pilota (trochę inna )

Ostatnio edytowany przez cobros17 (2011-10-03 14:29)

Statystyki tematu "Piosenki osobiste, ważne dla was szczególnie": ocena 9 na 10, liczba ocen: 140, wyświetleń 6800
Dodaj odpowiedź

Możesz użyć także rozbudowanego edytora wiadomości

Podobne tematy Muzyka pożegnalna/smutna z filmu na Youtube., Plus dla firm - 3 Nokie, Pan i Pani Kiler / Five Killers, Putin Raps-Piosenka w tle, Gwiazda od zaraz, Gwiazdy tańczą na lodzie-Beata Ścibakówna, PORANKI DISNEY CHANNEL - CZERWIEC 2009, Beverly Hills 90210, Gossip Girl / Plotkara, napój energetyzujący,
Popularne słowa kluczowe: