♫ Bloki edukacyjne w telewizji to przesz³o¶æ?

• Strona:
  • 1

• nowy
  • Wiadomo¶ci: 1

#1 2007-06-06 19:58

Jestem osob± urodzon± w 1980 roku i doskonale pamiêtam, co telewizja oferowa³a m³odzie¿y. Czy kto¶ pamiêta LUZ w poniedzia³ki? Czy kto¶ pamiêta Kwant, Sondê, Laboratorium, Przybyszy z Matplanety, £yk Matematyki, Kuchniê we wtorki? Codziennie od poniedzia³ku do pi±tku od oko³o 10:00 do 15:00 Jedynka oferowa³a potê¿n± dawkê wiedzy, na której równie¿ ja rozwin±³em siê. Moja wiedza z nauki to zas³uga telewizji. Dlaczego teraz tego nie ma?

Oceñ wiadomo¶æ: 0Tak 0Nie

Muzyka z reklam
i piosenki te¿

2007-06-06 19:58

Snapshoton

Snapshot+196

#2 2007-06-06 20:42

Mo¿e nie jestem tym rocznikiem, ale te¿ pamiêtam ró¿ne programy tego typu. Teraz faktycznie brakuje ich. Jednak zda¿y³o mi siê ogl±dn±æ pare razy na jedynce, lub dwójce jaki¶ program naukowy. Niestety nie pamiêtam nazwy. Z reszt±, nakrêcenie takiego programu kosztuje trochê - lepiej dla nich kupiæ star± seriê programów przyrodniczych. W niedzielê od 10 do 12 mo¿na takie programy na tvp ogl±daæ. Ale to nie to co kiedy¶... sad

evelina_d

• nowy
  • Wiadomo¶ci: 7

#3 2007-10-16 18:31

Chyba zgodzicie siê, ze telewizja publiczna równie¿ staje siê komercyjna, a te wszystkie programy edukacyjne widocznie nie mia³y wystarczaj±cej ogladalno¶ci. Zostaje grzecznie s³uchaæ na fizyce czy chemii...yikes

julcik

julcik+1

• u¿ytkownik
  • Wiadomo¶ci: 16

#4 2007-10-19 17:46

nie ma takiuch programów ja pamietam ze tylko w wakacje to byly kiedys takie o fizxyce a tak to nic nie ma

RBB

RBB+25

• Zbanowany
  • Miejscowo¶æ: £ód¼
  • Wiadomo¶ci: 547
  • RBB

#5 2010-03-13 10:54

Da Vinci Learning to naukowa stacja telewizyjna Edukacyjna.

Je¶li pomog³em daj plusa

Paweuon

• +6
  • sta³y bywalec
  • Wiadomo¶ci: 98

#6 2012-04-06 11:44

W latach dziesi±tych XXI stulecia praktycznie nie ma nic poza Galileo w TV4.

Pozdrawiam i ¿yczê wszystkiego dobrego.

Bralczykowaty

• go¶æ

#7 2012-04-06 23:57

Paweu napisa³:

W latach dziesi±tych XXI stulecia praktycznie nie ma nic poza Galileo w TV4.

Drogi Paweu - ku. Chcia³bym tylko zauwa¿yæ, ¿e nie ma takiego okre¶lenia jak "lata dziesi±te XXI stulecia".

• Strona:
  • 1
Statystyki tematu "Bloki edukacyjne w telewizji to przesz³o¶æ?": ocena 9 na 10, liczba ocen: 7, wy¶wietleñ 2960
Dodaj odpowied¼

Mo¿esz u¿yæ tak¿e rozbudowanego edytora wiadomo¶ci

UWAGA!
Minê³o 47 dni od ostatniej odpowiedzi w tym temacie.
Upewnij siê, czy wiadomo¶æ któr± chcesz zamie¶ciæ dotyczy poruszanego tematu. Je¶li nie, u¿yj wyszukiwarki, lub za³ó¿ nowy w±tek!