♫ Bloki edukacyjne w telewizji to przesz³o¶æ?
- Strona:
- 1
- muzykazreklam.pl
- programy telewizyjne
- Bloki edukacyjne w telewizji to przesz³o¶æ?
- Strona:
- 1
Jestem osob± urodzon± w 1980 roku i doskonale pamiêtam, co telewizja oferowa³a m³odzie¿y. Czy kto¶ pamiêta LUZ w poniedzia³ki? Czy kto¶ pamiêta Kwant, Sondê, Laboratorium, Przybyszy z Matplanety, £yk Matematyki, Kuchniê we wtorki? Codziennie od poniedzia³ku do pi±tku od oko³o 10:00 do 15:00 Jedynka oferowa³a potê¿n± dawkê wiedzy, na której równie¿ ja rozwin±³em siê. Moja wiedza z nauki to zas³uga telewizji. Dlaczego teraz tego nie ma?
Mo¿e nie jestem tym rocznikiem, ale te¿ pamiêtam ró¿ne programy tego typu. Teraz faktycznie brakuje ich. Jednak zda¿y³o mi siê ogl±dn±æ pare razy na jedynce, lub dwójce jaki¶ program naukowy. Niestety nie pamiêtam nazwy. Z reszt±, nakrêcenie takiego programu kosztuje trochê - lepiej dla nich kupiæ star± seriê programów przyrodniczych. W niedzielê od 10 do 12 mo¿na takie programy na tvp ogl±daæ. Ale to nie to co kiedy¶... ![]()
Chyba zgodzicie siê, ze telewizja publiczna równie¿ staje siê komercyjna, a te wszystkie programy edukacyjne widocznie nie mia³y wystarczaj±cej ogladalno¶ci. Zostaje grzecznie s³uchaæ na fizyce czy chemii...![]()
nie ma takiuch programów ja pamietam ze tylko w wakacje to byly kiedys takie o fizxyce a tak to nic nie ma
Da Vinci Learning to naukowa stacja telewizyjna Edukacyjna.
W latach dziesi±tych XXI stulecia praktycznie nie ma nic poza Galileo w TV4.
Paweu napisa³:
W latach dziesi±tych XXI stulecia praktycznie nie ma nic poza Galileo w TV4.
Drogi Paweu - ku. Chcia³bym tylko zauwa¿yæ, ¿e nie ma takiego okre¶lenia jak "lata dziesi±te XXI stulecia".
[ Wygenerowano w 0.027 sec, liczba zapytañ do bazy danych: 9 ]
dodaj pytanie +bez rejestracji